top of page

Konferens eller fest?

HÄR ANDAS NI FRISK HAVSLUFT OCH HAR DET RIKTIGT BRA TILLSAMMANS!

När du kliver av båten som tagit dig från Orust ut till Käringön är intrycken många. Det storslagna havet, den lilla hamnen med fiskebåtar som omges av pittoreska sjöbodar. Snart infinner sig en skön känsla i kroppen och du inser att ett par dagar här ute kommer att göra gott. Varmt välkommen till den dramatiska ytterskärgården och det genuina fiskesamhället Käringön. Här erbjuds ett varierat utbud av aktiviteter. Allt från kultur till äventyr. Inne eller ute. På land eller till havs. Så vill du arrangera en fest eller konferens på Västkusten har du kommit helt rätt!

Bra att veta om oss...

Hotell Käringön, Västkusten, BohuslänSkeppersholme, Käringön, Bohuslän.

Hotellet ligger precis vid havet

Våra 22 rum är inredda i skandinavisk stil. Rummen fördelas på två enkelrum, fyra standard dubbelrum, sju dubbelrum med balkong, två dubbelrum deluxe med balkong, tre 3-bäddsrum, samt fyra juniorsviter/familjerum med upp till fem bäddar. Dessutom förfogar vi över fem vandrarhemsrum i magasinsbyggnaden bredvid hotellet. Totalt har vi cirka 70 bäddar och tack vare samarbete med övriga boenden på Käringön kan vi erbjuda ytterligare ett 50-tal bäddar.  

Matsal, Käringöns Brygga.

Käringöns Brygga

I det kalla och salta havet utanför Käringön finns hummer, havskräftor, räkor, blåmusslor och ostron. För dig som älskar fisk och skaldjur väntar en högtidsstund vid bordet! För grupper erbjuder vi säsongsmenyer - läs om aktuella sällskapsmenyer här.  I restaurangens finns plats för cirka 80 matgäster. Uteserveringen med sitt fantastiska läge har plats för cirka 70 gäster.

Petersons Krog, Käringön, Västkusten, Bohuslän.

Petersons Krog

Förgyll er konferens med en middag hos våra grannar och upplev äkta skärgårdsgemyt på en av västkustens absolut bästa fiskekrogar. Fråga oss om aktuella menyer samt bordsbokning.

Konferens på Käringön. Bohuslän. Västkusten.

Konferenslokaler på Käringön

På hotellet finns vår egna konferenslokal, Måseskär, som har plats för 24 deltagare (biosittning). Öns största lokal, Havsbaden, ligger i Öviken och har plats för upp till 60 konferensdeltagare (biosittning). Varmbadhuset som ligger på öns södra sida är en väldigt charmig lokal - här kan man konferera med upp till tolv deltagare.

Båten Knape, Käringön.

Att ta sig till Käringön

Västtrafiks färjor till Käringön avgår från Tuvesvik på Orust. Båtturen tar cirka 35 minuter och bjuder på vackra vyer över skärgårdsöarna. Är ni en större grupp är färjan det bästa alternativet. Är ni ute efter ett effektivare transportmedel så rekommenderas båttaxi från Hälleviksstrand. Resan med båttaxi tar cirka tio minuter. Vi hjälper er gärna med planeringen.

Konferens på Västkusten. Käringön.

Aktiviteter för grupper

Vid sidan av huvudprogrammet med olika föreläsningar, presentationer, grupparbeten och så vidare behövs tid till att umgås. För att konferensen skall bli en framgång är det viktigt att även aktiviteterna planeras och genomförs med omsorg. Nedan har vi samlat de några av aktiviteterna som brukar vara uppskattade bland våra konferensgäster. Vi samarbetar med många arrangörer och hjälper er gärna med att sy ihop en helhet.

Bröllop på Käringön, Bohuslän.

Bröllop på Käringön

Käringöns vita 1700-talskyrka ligger mitt på ön och är väldigt vacker. Bröllopsmiddag och fest brukar äga rum på Simsons Prästgård mitt emot kyrkan, läs mer här. Vi på Hotell Käringön erbjuder brudpar tillgång till en egen bokningssida där gästerna kan boka sitt boende. Hör av er så berättar vi mer om vårt erbjudande och tillvägagångssätt.

Hur kan vi hjälpa till?

Vi hjälper er att med omsorg planera nästa event. En bra början är att fylla i och skicka in formuläret nedan. Ofta hinner vi återkomma med svar inom en arbetsdag. Det går även bra att kontakta oss på info@hotell-karingon.se eller slå en signal på 0304 - 563 30.

Vilken är resans huvudsakliga anledning?
Hur många nätter planera ni hos oss?
Hur vill ni fördela er i rummen?
Hur ser era behov ut?
Hur vill ni ta er ut till Käringön?
Planering av aktiviteter kan vi självklart hjälpa till med. Längre ner finns en mer utförlig presentation av de olika aktiviteterna som vi arrangerar regelbundet. Vilken/vilka aktiviteter har ni intresse av?

Tack för ditt meddelande!

Konferensaktiviteter

Vid sidan av huvudprogrammet med olika föreläsningar, presentationer, grupparbeten osv behövs tid till att lära känna varandra och umgås. För att konferensen skall bli en framgång är det viktigt att även aktiviteterna planeras och genomförs med omsorg. Nedan har vi samlat de några av aktiviteterna som brukar vara uppskattade bland våra konferensgäster. Vi samarbetar med de bästa arrangörerna och hjälper er gärna med både transporter och aktiviteter. Sammantaget kan vi erbjuda ett av de bästa aktivitetsutbuden för konferens på Västkusten. Bläddra med pilarna för att panorera bland aktiviteterna. Klicka för en mer detaljerad beskrivning.

Reseberättelse

Efter bara några timmar på ön förstod jag vad mina kollegor hade pratat så lyriskt om. Att det här inte var ännu en kursgård eller spaanläggning utan en genuin plats med upplevelser för alla sinnen.

Att det hade regnat och stormat när vi åkte ut med båten kändes inte längre som ett problem, det var faktiskt en del av charmen. Dessutom lovade prognosen väderomslag fram emot kvällen. Det snabbt växlande vädret får man vänja sig vid här ute, påpekade en av öborna som vi mötte på bryggan.

Tempot såhär innan högsommaren är lugnt vilket ger en skön känsla i kroppen. Tid för både eftertanke och njutning, precis vad vår ledningsgrupp behöver. Äntligen begriper även min stressade kropp att vi faktiskt lämnat kontoret och befinner oss längst ut i havsbandet. Bebyggelsen som vi promenerar omkring i är pittoresk och här tycks tiden nästan stått stilla.

Mötet med några av de fastboende på ön som guidar oss runt förstärker på något märkligt sätt känslan av en annan, svunnen tid. Många av berättelserna som vi får höra handlar om havet och fisket. Lyckligtvis bedriver fortfarande några familjer ett småskaligt fiske. Skaldjuren ska vara bland de bästa som går att få tag på. Middagen blir sannerligen något att se fram emot.

På vägen tillbaka till hotellet stannar vi upp vid hamnen, här fiskar en skolklass från Orust krabbor. Finns det något roligare att göra? Käringön skulle verkligen vara ett fint resmål för min syster och hennes familj. Jag ångrar verkligen inte att mina kollegor lyckades övertyga mig att tillbringa ett par dagar här ute. Resan tillbaka till kontoret känns ännu härligt avlägsen.

Reseberättelse. Konferens på Käringön.

Eric Bräck, Mackmyra

Vandra på Käringön och Härmanö.

Planera för en
konferens i Västsverige

Lyckades vi inte hitta ett datum som passade den här gången? Vi har några egna favoritkollegor som vi gärna rekommenderar. Det är fristående anläggningar i närheten och vi hjälper er gärna med att etablera en första kontakt. Här återfinns det bästa som västkusten och Bohuslän har att erbjuda i konferensväg.

På vastsverige.com hittar du även bra information och inspiration. Vad sägs om att konferera på en egen ö i Bohuslän, Walk & Talk-möte i Dalslands magiska skogar eller varför inte nästa konferens på ett slott i Västergötland? Hitta inspiration till ditt nästa möte eller konferens med hjälp av tematiska indelningarna på Västsveriges webbplats. Läs här!

bottom of page