top of page

Konferens

HOTELL med nyrenoverade rum

Hotellet ligger precis vid havet. Våra 18 rum är nyrenoverade i Skandinavisk stil. Rummen fördelas på två enkelrum, fyra dubbelrum, sju dubbelrum med balkong, två 3-bäddsrum, samt två juiniorsviter med plats för fyra.

Vandrarhem &

Lägenheter

Boendet ligger mellan hotellet och Sjöräddningen. Här finns fem rum med våningssångar, fördelade på två  2-bäddsrum, tre 4-bäddsrum samt två lägenheter med plats för sex personer. I huset har du tillgång till kök, stor matsal och en balkong med  fantastisk utsikt över hamnen.

Helpension

I våra prisvärda konferenspaket ingår frukost, lunch, 2-rätters middag, lokal samt fika både på förmiddagen och eftermiddagen.

VÅRA LOKALER

Vi har möjlighet att emot konferenser med upp till 55 deltagare. I våra boenden kan vi erbjuda logi för upp till 70 personer i delat boende och 27 personer i enkelrum.

Reseberättelse

Efter bara några timmar på ön förstod jag vad mina kollegor hade pratat så lyriskt om. Att det här inte var ännu en kursgård eller spaanläggning utan en genuin plats med upplevelse för alla sinnen.

Att det hade regnat och stormat ordentligt när vi åkte ut med båten kändes inte längre som ett problem, det var faktiskt en del av charmen.

 

Läs mer...

Bräck ERic.jpg

Eric Bräck, Mackmyra

Konferensaktiviteter

En konferensresa har alltid två sidor...

Vid sidan av huvudprogrammet med olika föreläsningar, presentationer, grupparbeten osv behövs tid till att lära känna varandra och umgås. För att konferensen skall bli en framgång är det viktigt att även aktiviteterna planeras och genomförs med omsorg. Nedan har vi samlat de några av aktiviteterna som brukar vara uppskattade bland våra konferensgäster. Vi samarbetar med många arrangörer och hjälper er gärna med både transporter och andra aktiviteter. Fler uppslag finns på här!

Bastu &

havsbad

Uppfriskande och välgörande

Käringön är en av de västligaste öarna i Sverige och hade på 1800-talet status som kurort. Käringön är en av landets solrikaste platser med salt och rent vatten.

På sommaren kan man ge sig ut i jakt på den perfekta badklippan. Det finns även flera utmärkta platser med badstegar.

Vår, vinter och höst är det också skönt med ett dopp. Hembygdsföreningen har en bastu som man kan hyra för en överkomlig peng.

IMG_20190924_093541.jpg

Hummer-

fisketur

Höstens absoluta höjdpunkt

Stämningen är alltid på topp inför hummerpreimären som äger rum första måndagen efter den 20 september.

Tillsammans med våra partners kan vi erbjuda skräddarsydda fisketurer som förutom själva fisket även ger deltagarna kunskap om hummern och västerhavet den lever i.

Avsluta dagen med att koka hummer och avnjut en middagssupé tillsammans med kollegorna.

Historisk

ö-vandring

Uppfriskande och välgörande

Käringön är en av de västligaste öarna i Sverige och hade på 1800-talet status som kurort. Käringön är en av landets solrikaste platser med salt och rent vatten.

På sommaren kan man ge sig ut i jakt på den perfekta badklippan. Det finns även flera utmärkta platser med badstegar.

Vår, vinter och höst är det också skönt med ett dopp. Hembygdsföreningen har en bastu som man kan hyra för en överkomlig peng.

Överlevnad_till_havs.JPG

Överlevnad

till HAVS

Spännande och lärorikt

Vi arrangerar den här aktiviteten tillsammans Nordtac som utför professionella utbildningar för sjöfarts- och offshorebranschen. Övningarna är utmanande men anpassas självklart så att alla deltagarna känner sig trygga. En annorlunda övning som stärker lagkänslan och ger deltagarna kunskap i hur man bäst går tillväga om man hamnar i sjönöd. Aktiviteten tar cirka två timmar att genomföra. De praktiska momenten sker dels inomhus i kurscentrets bassäng och dels ute på havet.

HUWET

Helicopter Under Water Escape Traning

Detta är något utöver det vanliga! En  rolig, aktiv, nyttig  och teambildande aktivitet som utförs tillsammans med Nordtac.  I aktiviteten ingår träning att ta sig ur ett fordon som hamnet under vatten. Hjärt- och lung räddning och/eller brandövning i simulerar eld. Aktiviteterna kan även bokas separat som enskilda delar. Läs mer här.

Strandstäda

Hjälp oss ta rätt på all plast

Skräpet som flyter i land längst våra kuster förfular och skadar djurlivet. Vi samarbetar med organisationen Strandstädarna som arrangerar städoperationer i vår närhet. Din hjälp gör skillnad!

Karingo

Ostron & champagnebar

Karingo är en unik ostron & champagnebar, med en egen ostronodling under bryggan. Här finner du en badtunna med uppvärmt saltvatten, vårt egna spabad.

 

Ostron som växer i nordiska vatten växer långsamt och blir därför bland de bästa i världen. När du provar ett ostron kommer du att känna en frisk och salt smak. Färskare än så här kan knappast ett ostron serveras!

IMG_20190925_141035.jpg

Läs mer om

konferens i

Västsverige

Planera för en konferens i Västsverige

Lyckades vi inte hitta ett datum som passade den här gången? Det finns massor av andra konferensanläggningar i vårt vackra Västsverige! På vastsverige.com hittar du bra information och inspiration.

 

Läs mer här!

bottom of page