top of page

Upplevelser

Utflykter

Vandra på Vallerö eller Hermanö.

Ytterskärgårdens öar har olika karaktär vilket gör det väldigt spännande att ta sig mellan öarna. Vår favorit är Vallerö som omges av grunda vikar med leopardbotten. Här finns även fina sandstränder.

Bästa sättet att utforska ö-världen är med havskajak som går att hyra på ön. Det går även att boka en T&R resa med båttaxi.

Sporta

Käringön har mycket att erbjuda

Vill du ha en aktiv semester? Då är Käringön en perfekt destination. Havet ger möjligheter till segling, kajak- paddling, dykning och snorkling.

På land finns en grustennisbana, ett utegym, en fotbollsplan och en boulebana. Det går även utmärkt att jogga omkring på ön.

Fiska fisk

Fånga den snabbsimmande makrillen

I vattnen omkring Käringön är det stundtals gott om makrill. Ibland simmar makrillen in nära land och till och med in i hamnbasängen. Fiskeredskap går att införskaffa i Skeppshandeln mitt emot hotellet.

Fiska

krabbor

Vem vinner krabb-racet?

På våren och sommaren kryllar det av krabbor under bryggorna. Det är bara att ge sig i kast med sommarens roligaste aktivitet. Fisket avslutas med ett krabbrace där man låter sina krabbor tävla mot kompisarnas - först ner i vattnet vinner!

Hummer

Alla laddar för hummerpremiären

Fisket börjar den första måndagen efter 20 september. Förutom att det är spännande med själva fisket så är den svenska hummern en riktig dellikatess. På Petserson Krog serveras hummersupé under senare delen av hösten. Något vi varmt kan rekommendera.

Bastu &

havsbad

Uppfriskande och välgörande

Käringön är en av de västligaste öarna i Sverige och hade på 1800-talet status som kurort. Käringön är en av landets solrikaste platser med salt och rent vatten.

På sommaren kan man ge sig ut i jakt på den perfekta badklippan. Det finns även flera utmärkta platser med badstegar.

Vår, vinter och höst är det också skönt med ett dopp. Hembygdsföreningen har en bastu som man kan hyra för en överkomlig peng.

Strandstäda

Hjälp oss ta rätt på all plast

Skräpet som flyter i land längst våra kuster förfular och skadar djurlivet. Vi samarbetar med organisationen Strandstädarna som arrangerar städoperationer i vår närhet. Din hjälp gör skillnad!

Fika

Avsluta promenanden på Skafferiet

Bästa sättet att avsluta en promenad runt ön är att ta en fin-fika på Skafferiet. Hembakat fikabröd och riktigt gott kaffe. En bonus är att man ofta kan sitta i lä och njuta.

Shopping

Genuina och trendiga prylar

Alla butiker på Käringön är väl värda ett besök. Till att börja med så kan vi rekommendera öns egna livsmedelsbutik, Handlarn, som har öppet året runt.

På Skeppshandeln som ligger mitt emot hotellet kan man hitta en massa praktiska prylar. Det är även här man bokar tid på tennisbanan.

Havskajak

Paddla i näst intill magisk natur

Vi har förmånen att ha ett av de bästa kajakvattnen i världen utanför hotellet. Att paddla havskajak är ett enastående sätt att uppleva skärgården.

Paddlingen i havet omkring Käringön är varierad med ytterskärgårdens dramatiska hav och karga granitklippor. Längre in finns trånga passager och mer skyddade vatten.

Måseskär

En historisk fyrplats

Ön Måseskär ligger strax sydväst om Käringön. 1829 byggdes ett sjömärke på ön, men det dröjde till 1865 innan öns första fyr byggdes. Fyren är en Heidenstamfyr målad i vitt och rött. Läs mer om fyrplatsens historia här!

På sommarn går det båtturer till Måseskär. Ett besök ger både en natur- och kulturupplevelse.

Sälsafari

Perfekt utflykt för barnfamiljen

Vi beger oss till sälkolonin kring Måseskär, en fantastisk plats längst ut i havsbandet. Sälarna är talrika i området och vilar sig eller balanserar på kobbarna. Förutom knubbsäl så kan man få se både gråsäl och vikare. Ibland möter vi även tumlare och platsen är utmärkt för fågelskådning. Boka turen direkt hos våra kollegor på Lotshotellet.

Shuffleboard

Det perfekta pub-hänget

Shuffleboard är spelet som gör kvällen.  Denna amerikansk-skandinaviska aktivitet har blivit allt populärare och sedan förra sommaren har vi ett eget bord på hotellet. Shuffleboard kräver taktik, stadiga händer, nerver av stål och är nagelbitande rolig! Perfekt för både mindre och större sällskap.

bottom of page